VM Carpetin matot valmistetaan maailman parhaista materiaaleista. Ne kestävät aikaa ja kulutusta hyvin.

Materiaalit

Mattoja tehdään luonnonkuiduista, kuten villasta, puuvillasta, sisalista sekä paperinarusta, josta mattoja on kudottu VM Carpetilla jo yli 20 vuotta. Paperinaru myös kerrataan ja värjätään VM Carpetin tehtailla Lappajärvellä. Materiaaleja voidaan myös yhdistellä jolloin saadaan kahden materiaalin parhaat ominaisuudet samaan mattoon.

Keinokuitumatot tehdään polypropeenista ja polyamidista, niiden etu on pölyttömyys ja ne kestävät kovempaakin kulutusta.

Lisäksi käytetään yhdistelmäkuituja kuten bambun ja polyamidien yhdistelmiä ja Smart Strand-kuitua, joissa yhdistetään luonnosta saatavia materiaaleja keinokuituihin. Nämä kuidut ovat ympäristöystävällisempiä verrattuna perinteisiin keinokuituihin ja lisäksi niissä on usein paljon muitakin hyviä ominaisuuksia, kuten miellyttävä tuntu.

Mittatilaus

VM Carpetilta on mahdollista tilata mattoja myös omien mittojen mukaan, pohjattuna, leikattuna ja pakattuna. Mattoja leikataan 4 metriä leveästä rullasta joka on 30-60 metriä pitkä, näiden mittojen puitteissa mattoja voidaan leikata lähes minkä muotoiseksi vain. Voit valita muodon valmiista malleista tai suunnitella mallisi itse. Usein muoto perustuu huonekalujen sijaintiin tai huoneen muotoon tai tunnelmaan. Aiheiksi voi ottaa myös vaikka harrastuslajit tai eläin- ja sarjakuvahahmot.
Muotoon leikattujen mattojen materiaaliksi soveltuvat parhaiten nukkamatot, kuten Elysee, Hattara, Tessa, Code, Satine ja Romance. Myös kantattavista matoista voidaan leikata erikoismuotoja, mutta kanttaus asettaa omat rajoituksensa esimerkiksi kulmien suuruudelle. Vakiokokojen osalta muotomatot jaotellaan kahteen ryhmään sen mukaan, leikataanko matto neliön vai suorakaiteen muotoisesta palasta. Räätälöidyt mitat ovat mahdollisia neljän metrin leveyteen saakka.
Erikoismuotoja voit tilata “Tuotteet” osiosta mattojen tilauksen yhteydessä syöttämällä haluamasi muodon tai koon valikkoon.

Pohjaus

Pohjatuissa matoissa on EVA- tai EVAPOLYTEX -pohjaus, joka pitää maton ryhdikkäänä ja estää maton liukumisen jalan alla. Pohjaus on hajuton eikä jätä jälkiä lattiaan. Lattialämmityskään ei sitä haittaa. Pohjaus ei myöskään pölyä eikä murene.

EVA-pohjaus tehdään kuumentamalla sirotejauho maton alapintaan kiinni. EVA on lyhenne sanoista etyleeni-vinyyli-asetaatti. Samaa materiaalia käytetään mm. elintarviketeollisuuden pakkauksissa. Tämä pohjausmenetelmä on valittu yhteistyössä VTT:n kanssa. EVAPOLYTEX-pohjauksessa on kiinnitetty lisäksi huopa maton pohjaan ja näin matosta on saatu hieman joustavampi, pehmeämpi ja tiiviimpi.

Hoito-ohjeet

Kun matto tulee uuteen kotiinsa, lue hoito-ohjeet ja säilytä ne. Mattokohtaiset hoito-ohjeet löydät myös maton omilta sivuilta
Suurin osa matoista on vesipestäviä.
Lika lähtee parhaiten pois, kun poistat sen saman tien.
Ethän taita pohjattua mattoa. Kun kierrät sen rullalle, rullaa pohjaus sisäänpäin.
Jos sisal-maton päällä on kävelty kosteilla kengillä ja matto on kutistunut keskeltä, saattaa matto aaltoilla tai maton kulmat nousta ylös. Pese tällöin koko matto. Pesussa matto kutistuu kauttaaltaan, jolloin matto tasoittuu ja kulmat todennäköisesti laskeutuvat. Muotoile matto kosteana ja rullaa se joksikin aikaa pohjaus rullan sisäpuolelle.Harjaa nukkamatot yhdensuuntaisin vedoin.
VM Carpetin nukkamatot on testattu robotti-imurilla ja testitulos oli erinomainen.
(testaaja: Suomen Kotirobotti, http://www.kotirobotti.com)
Lumipesu on myös hyvä tapa puhdistaa ja raikastaa matto. Jäähdytä matto ensin ja heitä se lumihankeen ja hankaa pintaan puhdasta lunta. Toista muutaman kerran ja vie matto lopuksi kuivumaan ilmavaan paikkaan. Matto loikoilee mielellään vaakatasossa.

Vastuullisuus

VM-Carpet pyrkii toimimaan ympäristöä vähän rasittavasti, valmistuksessa syntyvät jätepalat pyritään hyödyntämään omassa toiminnassa ja loput käytetään energiajätteenä Vaasan Mustasaaressa. Lähes kaikilla matoilla on avainlippu-merkki. Suomen Asiakastieto Oy on myöntänyt VM-Carpetille Suomen Vahvimmat – sertifikaatin. Luokitus on näkyvä todiste yrityksen luottokelpoisuudesta, luotettavuudesta ja erinomaisesta maksukyvystä. Tuotteet valmistetaan huolellisesti parhaista materiaaleista, syksyllä 2015 tehdyn mittauksemme mukaan asiakastyytyväisyys oli 8,9 ja imagomielikuva 9,0 asteikolla 4-10.