VM Carpetin matot valmistetaan maailman parhaista materiaaleista. Ne kestävät aikaa ja kulutusta hyvin.

Voit ladata kuvapankkimme miljöökuvia täältä.

Syväkuvat yksittäisistä matoista saat ladattua täältä.

Lataa uusi esitteemme täältä.
Mattoja tehdään luonnonkuiduista, kuten villasta, puuvillasta, sisalista sekä paperinarusta, josta mattoja on kudottu VM Carpetilla jo yli 20 vuotta. Paperinaru myös kerrataan ja värjätään VM Carpetin tehtailla Lappajärvellä. Materiaaleja voidaan myös yhdistellä jolloin saadaan kahden materiaalin parhaat ominaisuudet samaan mattoon.

Keinokuitumatot tehdään polypropeenista ja polyamidista, niiden etu on pölyttömyys ja ne kestävät kovempaakin kulutusta.

Lisäksi käytetään yhdistelmäkuituja kuten bambun ja polyamidien yhdistelmiä ja Smart Strand-kuitua, joissa yhdistetään luonnosta saatavia materiaaleja keinokuituihin. Nämä kuidut ovat ympäristöystävällisempiä verrattuna perinteisiin keinokuituihin ja lisäksi niissä on usein paljon muitakin hyviä ominaisuuksia, kuten miellyttävä tuntu.

Tekniikat

Mattoja valmistetaan niin itse kutomalla ja tuftaamalla kuin puolivalmisteesta jatkotyöstetystä mattorullasta leikkaamalla ja viimeistelemällä neljässä tuotantohallissamme Lappajärvellä. Lisäksi meillä on ammattitaitoisten alihankkijoiden verkosto, jossa syntyy hienoja ja perinteisiä kudottuja mattoja.

Pohjaus

Pohjatuissa matoissa on EVA- tai EVAPOLYTEX -pohjaus, joka pitää maton ryhdikkäänä ja estää maton liukumisen jalan alla. Pohjaus on hajuton eikä jätä jälkiä lattiaan. Lattialämmityskään ei sitä haittaa. Pohjaus ei myöskään pölyä eikä murene.

EVA-pohjaus tehdään kuumentamalla sirotejauho maton alapintaan kiinni. EVA on lyhenne sanoista etyleeni-vinyyli-asetaatti. Samaa materiaalia käytetään mm. elintarviketeollisuuden pakkauksissa. Tämä pohjausmenetelmä on valittu yhteistyössä VTT:n kanssa. EVAPOLYTEX-pohjauksessa on kiinnitetty lisäksi huopa maton pohjaan ja näin matosta on saatu hieman joustavampi, pehmeämpi ja tiiviimpi.

Hoito-ohjeet

  • Kun matto tulee uuteen kotiinsa, lue hoito-ohjeet ja säilytä ne. Mattokohtaiset hoito-ohjeet löydät myös maton omilta sivuilta
  • Suurin osa matoista on vesipestäviä.
  • Lika lähtee parhaiten pois, kun poistat sen saman tien.
  • Ethän taita pohjattua mattoa. Kun kierrät sen rullalle, rullaa pohjaus sisäänpäin.
  • Jos sisal-maton päällä on kävelty kosteilla kengillä ja matto on kutistunut keskeltä, saattaa matto aaltoilla tai maton kulmat nousta ylös. Pese tällöin koko matto. Pesussa matto kutistuu kauttaaltaan, jolloin matto tasoittuu ja kulmat todennäköisesti laskeutuvat. Muotoile matto kosteana ja rullaa se joksikin aikaa pohjaus rullan sisäpuolelle.
  • Harjaa nukkamatot yhdensuuntaisin vedoin.
  • VM Carpetin nukkamatot on testattu robotti-imurilla ja testitulos oli erinomainen.
    (testaaja: Suomen Kotirobotti, http://www.kotirobotti.com)
  • Lumipesu on myös hyvä tapa puhdistaa ja raikastaa matto. Jäähdytä matto ensin ja heitä se lumihankeen ja hankaa pintaan puhdasta lunta. Toista muutaman kerran ja vie matto lopuksi kuivumaan ilmavaan paikkaan. Matto loikoilee mielellään vaakatasossa.

Vastuullisuus

VM-Carpet pyrkii toimimaan ympäristöä vähän rasittavasti, valmistuksessa syntyvät jätepalat pyritään hyödyntämään omassa toiminnassa ja loput käytetään energiajätteenä Vaasan Mustasaaressa. Lähes kaikilla matoilla on avainlippu-merkki. Suomen Asiakastieto Oy on myöntänyt VM-Carpetille Suomen Vahvimmat – sertifikaatin. Luokitus on näkyvä todiste yrityksen luottokelpoisuudesta, luotettavuudesta ja erinomaisesta maksukyvystä. Tuotteet valmistetaan huolellisesti parhaista materiaaleista, syksyllä 2015 tehdyn mittauksemme mukaan asiakastyytyväisyys oli 8,9 ja imagomielikuva 9,0 asteikolla 4-10.