Laine


VM-Carpetin valmistaman Suomi 100 -tunnuksen saaneen Laine-paperinarumaton kuteena on käytetty 100 %:sesti paperinarua. Paperinarua on käytetty materiaalina VM-Carpetin matossa aina 1990-luvun alusta lähtien. Paperinarun käyttö tekstiilien materiaalina juontaa Suomessa toisen maailmansodan aikaan, jolloin puuvillan tuonti maahan tyrehtyi kokonaan. Korvikkeeksi haettiin materiaaleja, joiden suhteen Suomi oli omavarainen. Sellainen oli puu, josta kehiteltiin erilaisia korvikemateriaaleja. Tekstiiliteollisuus ryhtyi valmistamaan paperinarusta mm. mattoja. Sodan jälkeen materiaalien saanti helpottui ja paperinarun käyttö tekstiileissä unohtui muutamaksi vuosikymmeneksi, kunnes 1980-luvun lopulla paperinarun ainutlaatuiset ominaisuudet löydettiin uudelleen ja materiaaia ryhdyttiin taas hyödyntämään mattoteollisuudessa.

Laine-paperinarumaton on VM-Carpetille suunnitellut tekstiilitaiteilija Sari Syväluoma. Sari Syväluoman ja VM-Carpetin yhteistyö käynnistyi keväällä 2016. Valitettavasti yhteistyö jäi lyhyeksi, sillä Syväluoma menehtyi elokuussa 2016 vaikean sairauden uuvuttamana. Ensimmäiset luonnokset ja värimallit olivat kuitenkin valmiina ja Syväluoman vanhempien sekä hyvän ystävän, Moosa Myllykankaan, toivomuksesta suunnittelutyö päätettiin saattaa loppuun. Moosa Myllykangas auttoi työn valmistumisessa ja tuloksena on näkemämme upea Laine-paperinarumatto, jonka kuvioinnissa voi aistia Lappajärven laineet.

Laine-paperinarumatto on kunnianosoitus Sari Syväluoman elämäntyölle arvostettuna tekstiilitaiteilijana. Se on kunnianosoitus myös paperinarulle tekstiilien materiaalina, samoin kuin suomalaiselle valmistukselle ja käsityöosaamiselle.

 

Lisätiedot

Materiaali: 85% paperinaru (kude), 15% polyesteri (loimi)
Pohjaus: EVAPOLYTEX®
Hoito-ohjeet:

Imurointi ja tarvittaessa tuuletus. Tahrojen poisto tuoreeltaan puhtaalla, kostealla liinalla, ei hankausta.


Pesuohjeet:

Hellävarainen ammattimainen tasovesipesu max. +30ºC miedolla hienopesupesuaineliuoksella. Ei liotusta tai hankausta. Huolellinen huuhtelu runsaalla vedellä. Ylimääräinen vesi poistetaan esim. telapuristimella. Matto muotoillaan kosteana ja kuivatetaan ilmavasti tasossa. Ei saa taittaa.


Sulje lisätiedot

Tuotteesta saatavilla oma koko: 149 €/m2. Huom. omalla koolla ei palautusoikeutta!
 
Poista
x cm